id-arsenal FORUM

Arsenal Related => Arsenal Players News => Topic started by: gon2 on July 28, 2014, 09:32:15 PM

Title: 21 - Calum Chambers
Post by: gon2 on July 28, 2014, 09:32:15 PM
(http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/794x500/jul_14/gun__1406560907_player_profile_chambers.jpg)

Baru sehari ospina deal, sekarang chambers udah diberitakan resmi juga  ;D

Calum Chambers signs for Arsenal

Calum Chambers has joined Arsenal from Southampton on a long-term contract for an undisclosed fee.

The 19-year-old made his Premier League debut for the Saints on the opening day of the 2013/14 campaign, going on to feature 22 times in the competition last term.

Chambers joined the Southampton academy aged seven, breaking into the club’s first team squad at the beginning of 2012/13.

Tall and athletic, the versatile youngster started his career in midfield, but established himself at right back last season and can also play in the centre of defence. He is currently captain of England Under-19s.

Arsène Wenger said: "We are very pleased that Calum has agreed to join us. The way he adapted to the Premier League last season with Southampton at a young age shows that he has tremendous quality. He has a lot of the attributes that we look for in a young player and I am sure that he will do well with us.”

Chambers said: "I am so happy to be signing for Arsenal. They are a team I have much admired for their playing style, and a team who have been one of the top sides in Europe for many years. I'm looking forward to joining up with my new team-mates today and beginning preparation for the season ahead.

"I would like to take this opportunity to say thank you to everyone at Southampton FC for everything they have done for me and for making this move possible."

It is expected that Chambers will make his first Arsenal appearance at the Emirates Cup 2014, which takes place at Emirates Stadium on August 2 and 3.

Chambers’ Arsenal squad number will be revealed soon through Arsenal’s official Instagram account.
Everyone at Arsenal would like to welcome Calum to the club.


Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: buluk on July 28, 2014, 11:39:06 PM
Welcome to emirates...
Mungkin ini juga salah satu taktik aw jika FA nambah jumlah syarat pemain yg homeground..

Nasib jenko gimana nih ??
Pindh permanen atau loan ya?
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: kaissa on July 30, 2014, 08:52:20 PM
jenk kayaknya di pinjamkan, dan mungkin ujung2nya dijual -_-
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: ridholiem on July 30, 2014, 11:53:52 PM
Welcome young gun :)
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gazebo on July 31, 2014, 08:47:57 PM
ternyata jd juga
bener2 gak nyangka
karena kita masih punya jenko
tp opa lebih tau apa yg terbaik
Title: Re: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: buluk on July 31, 2014, 09:25:08 PM
ternyata jd juga
bener2 gak nyangka
karena kita masih punya jenko
tp opa lebih tau apa yg terbaik
Mngkin salah satu alesan aw datengin chmber karena versatile kali yaa...
Title: Re: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gon2 on July 31, 2014, 09:31:02 PM
ternyata jd juga
bener2 gak nyangka
karena kita masih punya jenko
tp opa lebih tau apa yg terbaik
Mngkin salah satu alesan aw datengin chmber karena versatile kali yaa...
Versatile okelah untuk saat2 emergency. Tapi jangan sampe ga beli bek tengah lagi lho, jika vermaelen jadi beneran cabut
Title: Re: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gazebo on August 01, 2014, 08:54:00 AM
ternyata jd juga
bener2 gak nyangka
karena kita masih punya jenko
tp opa lebih tau apa yg terbaik
Mngkin salah satu alesan aw datengin chmber karena versatile kali yaa...
Versatile okelah untuk saat2 emergency. Tapi jangan sampe ga beli bek tengah lagi lho, jika vermaelen jadi beneran cabut
yup, makanya bener2 gak nyangka
karena setelah kita beli debuchy, justru posisi CB yg lebih urgent
tp akhirnya malah beli chamber, yg notabene full back, walau versatile
tetep aja berharap CB, apalagi vermy cabut
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: ukcas on August 05, 2014, 07:51:42 PM
chambers bakal di proyeksi sebagai CB atau DMF. untuk RB itu sudah tidak memungkinkan lagi.
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gon2 on August 05, 2014, 08:41:51 PM
chambers bakal di proyeksi sebagai CB atau DMF. untuk RB itu sudah tidak memungkinkan lagi.
Jadi RB pelapisnya untuk musim ini siapa? Bellerin??
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: LegendofDB10 on August 06, 2014, 11:45:30 AM
Bellerin jago kok, di emirates cup salah satu pemain yang bersinar pas lawan benfica.
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: ukcas on August 06, 2014, 02:18:50 PM
RB pelapisnya adalah Bellerin.
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: alonecrow on September 02, 2016, 03:13:09 AM
Dipinjamkan selama 1 musim ke Middlesbrough. Memang sepertinya ia membutuhkan jam bermain reguler namun dengan pressure yang tidak setinggi di Arsenal.

Good luck, and come back stronger, Calum!
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: alonecrow on July 03, 2018, 10:00:05 PM
Calum Chambers has signed a new long-term contract with the club.

The 23-year-old defender has made 83 appearances since joining us from Southampton in summer 2014.
 
He made 24 appearances last season, including eight in the Europa League, as we reached the semi-finals.
 
Calum is an England international with three caps, the first of which he won aged just 19 in a 1-0 friendly victory over Norway at Wembley Stadium.
 
Head coach Unai Emery said: “I’m delighted Calum has extended his stay with us. He played an important role last season and will be part of my plans this season.”

We would like to congratulate Calum on his new contract and look forward to his continued contribution to the club.


Source: https://www.arsenal.com/news/calum-chambers-signs-contract-extension (https://www.arsenal.com/news/calum-chambers-signs-contract-extension)

==================================================

Resmi memperpanjang kontrak di Arsenal, congrats Calum! Semoga bisa menjadi pilar Arsenal untuk ke depannya nanti.
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gon2 on July 04, 2018, 09:09:51 AM
Berarti unai juga percaya sama si calum ya... Lain cerita sama wilshere, yg sepertinya kurang dipercaya...

Berarti bek kita ada 5 ya: Kos, Mus, Papa, Calum dan Rob...

Mustafi keluar ga ya? Musim lalu cukup parah sih mainnya dia...
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: alonecrow on August 08, 2018, 07:17:49 AM
Calum Chambers has joined Premier League newcomers Fulham on a season-long loan.

The 23-year-old signed a new contract with us last month, having made 82 appearances since joining us from Southampton in summer 2014.

He enjoyed a season-long loan at Middlesbrough in 2016/17, making 24 Premier League appearances. He is an England international with three caps.
 
Unai Emery said: “Calum is a talented defender who has a bright future. We all believe this loan at Fulham will be an important part of his development and wish him a successful season.”
 
The loan is subject to the completion of regulatory processes.


Source: https://www.arsenal.com/news/calum-chambers-joins-fulham-loan (https://www.arsenal.com/news/calum-chambers-joins-fulham-loan)

==================================================================

Berita yang terbilang mengejutkan, karena Chambers merupakan salah satu bek paling berpengalaman di Arsenal, selain Mustafi dan Sokratis. Dengan Koscielny yang harus absen minimal sampai bulan November nanti, sempat diprediksi bahwa Chambers akan mendapat kesempatan bermain yang cukup banyak.

Semoga bisa semakin berkembang dan kembali ke Arsenal musim depan sebagai bek handal.
Title: Re: 21 - Calum Chambers
Post by: gon2 on August 08, 2018, 03:34:54 PM
Ini aneh sih... Kita kekurangan bek sekarang, karena asumsi kos2 baru bisa balik paling cepet 2019 (Nov katanya hanya kemungkinan paling cepet balik full training, di mana kalau zaman wenger, abis cedera panjang, dari hari pertama balik ikut training sampai main lagi bisa makan waktu 1-2 bulan). Cukup mengejutkan juga karena dengan dia diperpanjang kontraknya kemaren sama unai, kirain bakalan dimainin...

Semoga ini mengindikasikan akan ada bek baru yg masuk ya... Boateng? Walau harus saingan sama MU sih...