id-arsenal FORUM

Arsenal Related => Arsenal Players News => Topic started by: TCP_13 on February 21, 2012, 05:20:04 PM

Title: 38 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on February 21, 2012, 05:20:04 PM
(http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/794x500/aug_13/gun__1377000391_player_akpom.jpg)

http://www.arsenal.com/academy/players/chuba-akpom (http://www.arsenal.com/academy/players/chuba-akpom)

The pacy front man was a regular in Steve Bould’s youth set-up last season despite still being a schoolboy, making 15 appearances and scoring twice.

Tall and creative, Chuba also featured in the FA Youth Cup.

The young striker is an England youth international and scored three goals in four games at the 2011 Nordic Tournament with the Under-17s.


(http://arsenalyouth.files.wordpress.com/2011/05/screen-shot-2011-05-22-at-16-56-40.png?w=630)

Promising attacking starlet Chuba caught the eye last season with some impressive performances at both club and international level.

Having started the season with Arsenal’s under-16s, for whom he found the net with some regularity, he was gradually eased into Steve Bould’s under-18 side towards the end of the campaign, coming on as a substitute in the defeats to Watford and Tottenham.

Very quick and possessing superb technical ability, Chuba is an exciting prospect who can play in a variety of attacking positions and impressed for England under-16s as they retained the SkySports Victory Shield.

This campaign, although technically still a schoolboy, he will be hoping to become something of a regular presence in the under-18 squad.
Title: Re: 88 - Chuba Akpom
Post by: sir.8lim on February 29, 2012, 01:06:51 AM
 :-*
Title: Re: 88 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on August 04, 2012, 03:24:45 PM
(http://www.arsenal.com/assets/_files/images/may_12/gun__1336559411_akpom_chuba.jpg)

Chuba Akpom yang baru berusia 16 tahun sudah beberapa kali tampil bagi Arsenal Reserves (U-21) di pre-season musim ini. Baginya, itu adalah pengalaman yang berharga.

“Pre-season has been great so far,” Akpom told Arsenal.com. “It has been a bit of a surprise being so involved so early, although I played a few games with the Under-18s last year and trained with them too.

“I thought I would stay with them during pre-season but I have been involved with the reserves and it is a good experience. You are playing against bigger men who are faster, stronger and fitter. You just have to try and outsmart them.

“I think [reserves manager] Terry [Burton] believes in me. He just tells me to go out there, work hard and stick to the things I am good at. It's just about trying to be penetrative behind the back four, which is all about good movement.

“I just want to try and keep going the way I am now. I would love to get on the bench for the first team, maybe in the Capital One Cup. If not I am just going to try and maintain my place in the reserves.”

Akpom played 15 times for the Under-18s last season despite being a schoolboy and the youngster admits that keeping a close eye on his studies was not easy.

“It was kind of hard actually because I was full-time at London Colney and I had to balance everything,” he said. “My mind was just focused on football to be honest and I was late with homework and coursework - all I wanted to do was play football!

“I did Sports, English, Maths, Science, Business and Media Studies for my GCSEs. I haven't got my results yet but hopefully I'll have done OK.”
Title: Re: 88 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on August 24, 2012, 04:16:25 PM
Penampilan gemilang Akpom di U-21 Premier League membuat dia didraft ke timnas Inggris U-19 yang akan melawan Jerman.
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: gestandi on August 31, 2012, 11:16:03 AM
Klo liat penampilannya, ni bocah potensial jg. Malah boleh dibilang di atas rata2 pemain seumurannya. Dia baru 16 tahun tapi udah bisa ngimbangin pemain2 U-21. Bisa kayak wilshere juga nih. Cepet promosi ke tim utama.
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on August 31, 2012, 06:31:00 PM
2 gol ke gawang marseille di Nextgen series...
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: shikamaru on September 01, 2012, 12:14:31 AM
bakal di fast track nih kayaknya....
Title: 70 - Chuba Akpom
Post by: GoonerMelb on September 07, 2012, 07:50:40 AM
Impressed banget sama Akpom. Pas pertama denger nama-nama di angkatannya, gw kira Lipman dan Jebb lebih maju dari pada dia. Tapi malah kebalikannya ya.

Look forward to see more from our young striker :)
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on September 07, 2012, 10:10:43 PM
Mari kita lihat apakah dia bisa nyalip afobe ato kaga
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: ukcas on September 23, 2012, 04:31:26 PM
dari semua pemain muda yang sangat potensial adalah chuba akpom, jack jebb dan jon toral. sedangkan austin lipman perlu 1 musim.
catatan untuk akpom dan jack jebb adalah:
1. chuba mempunyai finisher yang bagus dan juga pemain ini layaknya seperti adebayor.
2. penampilannya yang impresiff akan mendapatkan tempat di capital one cup untuk bermain. apabila penampilan terus membaik bukannya tidak mungkin diakhir musim dia akan dapat bermain kembali.

jack jebb
1. dia skill kayak willshere
2. punya freekick yang mematikan.

untuk menyalip afobe atau tidak saya bilang belum saatnya. afobe akan masuk ke tim utama dengan catatan chamack pindah ke klub lain serta park dan benther juga pindah.
Title: Re: 70 - Chuba Akpom
Post by: gudugpunyagulink on September 24, 2012, 10:47:22 AM
speaking of afobe, tampaknya dia di bolton bukan starter ya ? gw liat stats nay sih da 2 gol di bolton ...
Title: Re: 67 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on February 07, 2013, 07:10:34 PM
(http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/696x392/feb_13/gun__1360147538_akpom_england.jpg)

Chuba Akpom
England Under-19s 3-1 Denmark Under-19s
Tuesday, February 5


Chuba Akpom scored a first-half brace in England Under-19s' win over Denmark. The striker, who has now scored five goals in four games at under-19 level, was substituted just before the hour.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/internationals-akpom-at-the-double (http://www.arsenal.com/news/news-archive/internationals-akpom-at-the-double)
Title: Re: 67 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on February 08, 2013, 01:13:52 AM
ya kembangkan terus permainanmu akpom. Semoga bisa nembus first team...

Klo bandingin akpom sama gnabry, lebih jago mana nih?
Title: Re: 67 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on February 13, 2013, 12:19:42 AM
Setelah mencetak 2 gol bagi England U-19 pekan lalu, kali ini Akpom kembali mencetak brace bagi Arsenal U-21 melawan Manchester United.
Title: Re: 67 - Chuba Akpom
Post by: ukcas on March 02, 2013, 06:37:43 AM
semakin lama semakin bagus ni pemain. sepertinya sebelum akhir musim bakal ada kejutan utk akpom.
Title: Re: 67 - Chuba Akpom
Post by: gestandi on May 14, 2013, 06:00:03 PM
Musim depan harus banyak dikasih kesempatan nih. Sama Gideon Zelalem juga kayaknya bakal breakthrough into first team. Apakah di piala liga atau piala fa.

Akpom, Gnabry, Jebb, Zelalem, bakal oke nih
Title: Re: 32 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on July 25, 2013, 12:03:31 AM
Tampil apik di Asia Tour so far. Akan bertarung sengit dengan Yaya Sanogo untuk kesempatan di first team maupun ujung tombak U21 musim ini.
Title: Re: 32 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on July 25, 2013, 12:44:43 AM
Gw masih merasa sanogo di depan akpom. Tapi masalahnya sanogo lack of fitness sih karena ga ikut pre season, sehingga untuk awal2 akpom masih ada peluang... Tapi kalo sampe masuk 1 striker lagi, akpom will have no chance...
Title: Re: 32 - Chuba Akpom
Post by: TCP_13 on July 25, 2013, 02:52:25 AM
Yup, Sanogo emang lebih experienced dari Akpom, tapi Wenger pernah ngereserve praise khusus buat dia, dan link up playnya dia cukup lumayanlah...tapi ya, maybe 1-2 tahun depan baru bisa dapat kesempatan lebih banyak. Not bad juga sih buat anak yang difast-track dari U-18, U-21, dan ikut first team cuma dalam 1 tahun terakhir...
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: alonecrow on September 17, 2013, 12:31:00 AM
Congrats buat debutnya di EPL! Semoga menjadi langkah awal cemerlang dari karirnya di Arsenal ::)
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: Davidbbc on January 30, 2015, 08:40:03 AM
Semoga Wenger lebih banyak memaenkan Chuba Akpom di FA Cup dan sisa waktu pertandingan yang tidak menentukan lagi . Apalagi Alexis Sanchez juga memberikan pujian kepada pemaen muda ini . Wajar saja  Liverpool sangat ngebet mendatangkan pemaen muda Arsenal ini untuk diduetkan dengan Rahem Sterling .

Berikan lebih banyak kesempatan bermaen di team utama maka Akpom akan bertahan di Emirates Stadium 
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on January 30, 2015, 05:13:22 PM
Banyak yg ngincer yah? Dan kontraknya juga udah mau abis...
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: ukcas on January 30, 2015, 10:17:52 PM
tenang saja dia pasti bertahan kok di emirates stadium
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: Davidbbc on February 02, 2015, 05:28:19 AM
Tampil sebagai sub menggantikan Giroud , Chuba Akpom tampil impresif walau belom begitu nyetel dengan alur bola dari pemaen tengah Arsenal namun keberaniannya dalam berduel dengan bek bek Aston Villa dan turut membantu hingga lini pertahanan Arsenal adalah nilai plus penampilannya tadi malam .
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: buluk on February 02, 2015, 09:06:12 AM
ada 2-3 peluang bersih yg mungkin bisa jadi gol ditambah 1 aksi berbuah penalti... penampilan yg cukup ok untuk striker berusia 19th
jam terbang akan membantu akpom lebih matang di depan gawang

Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on February 02, 2015, 11:48:51 AM
Menurut gw sih akpom nih bakal jadi tipe welbeck... Lari cepet dan suka nusuk pertahanan lawan...
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: Randy on February 02, 2015, 12:21:52 PM
Kerennya lagi, dia dipanggil dengan sebutan 'Titi" sama Sanchez. Beuhh sekilas emg mirip Henry sih maennya nih anak. Semoga extend kontrak deh.. Mayan buat pelapis Wellbeck dan Giroud sebagai ujung tombak.
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: ukcas on February 02, 2015, 02:44:31 PM
sebaiknya akpom diperpanjang kontraknya dan diloan ke sesama tim premier divison utk dapet pengalaman bermain. 1-2 tahun lagi giroud pasti kejual.
dan belum lama ini kontrak akpom sudah resmi diperpanjang 4  setengah tahun.
saatnya fokus sama kontrak theo wallcot.
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: alonecrow on March 27, 2015, 01:37:13 AM
Chuba Akpom dipinjamkan ke tim Championship, Nottingham Forest sampai akhir musim. Di sana ia akan bermain bersama dengan mantan pemain akademi Arsenal, Henri Lansbury.
Title: Re: 37 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on March 27, 2015, 06:48:53 PM
Semoga bisa mendapat banyak manfaat dari loannya di Nott Forest
Title: Re: 38 - Chuba Akpom
Post by: alonecrow on August 08, 2018, 11:29:19 PM
Chuba Akpom has joined Greek Super League side PAOK Salonika in a permanent move.
 
The 22-year-old forward joined our academy at the age of six. He made his debut for our under-18 side when he was 15, before securing his first professional contract at 17.
 
Since 2013, Chuba has experienced a number of loan spells with Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City and more recently helped Brighton and Hove Albion achieve promotion to the Premier League.

Earlier this year, Chuba joined Belgian First Division side Sint Truiden on loan.

Chuba made a total of 12 first team appearances during his time with us.

We wish Chuba the best of luck with PAOK.
 
The deal is subject to the completion of regulatory processes.


Source: https://www.arsenal.com/news/chuba-akpom-joins-paok (https://www.arsenal.com/news/chuba-akpom-joins-paok)

================================================================

Kembali satu pemain akademi Arsenal dilepas secara permanen.
Banyak yang berharap besar kepada Akpom, namun sayangnya potensial besar yang ia punya belum terlalu bisa ditunjukkan selama di Arsenal.

Thank you and good luck!
Title: Re: 38 - Chuba Akpom
Post by: gon2 on August 09, 2018, 10:35:32 AM
Entah kenapa pemain akademi sering sekali di-over-rated-kan ya... Emang dari dulu gw udah liatnya std gitu2 aja si akpom... Good luck deh di klub barunya...